torstai 20. lokakuuta 2011

Robistadianus ja Äitiliini Oslossa

Erittäin pitkästä aikaa pääsimme vanhimmaisen kanssa matkaan, lähtökohtana Ryanairin määränpäät, joissa ei olla vielä käyty ja joissa olisi näkemistä sekä varhaisteinille että äidille. Minun osaltani tyypillinen tilanne, nenä kiinni kartassa. Tällä kertaa vähän viileämpi kaveri vieressä.

Alla Robistadianus hetkeä ennen pitsaan tarttumista.Pitsa oli kallein, mitä ikinä olen tilannut, maku erinomainen ja riittävyys kahdelle henkilölle kaksi ateriaa. KÄÄK! Lähes 40 euroa!!!!!

Teknisen museon kulkupeliosasto, tästä R oli sitä mieltä että äidin pitäisi tämä pölliä, jottei tarvitsisi pyöräillä töihin :)

Mahtava Reptile Park, tähtäsimme ruokinta-aikaan ja saimme nähdä kun käärmeet nielivät hiiriä ja rottia kokonaisena. Tämä kaveri näytti Star Trek-tyyppistä sormitervehdystä sekä nappasi eläviä sirkkoja pitkällä kielellään.

Onhan se epäreilua, että Oslossa joka nurkalta saa sushia. Eikä hinta muuhun safkaan verrattuna ollut kohtuuton. Söin tietämättäni valasta. Siis Nokian kumisaapasta. Semmoinen oli maku ja tuntuma. Muuten erinomaista oli kaikki tuo.


Folkemuseetin sauvakirkko. Kerrassaan upea.


Kävimme Kon-Tiki-museossa, sekä katsomassa Fram-naparetkilaivaa. Olen ihan tutkimusretkeilyinnostelija, samanlainen into oli pojallakin. Hienot, hienot museot. Näiden lisäksi kävimme vielä katsomassa jäämies Ötzi-näyttelyä Historiallisessa museossa. Oikea Ö oli omassa museossaan Italiassa, mutta näyttely oli silti kiintoisa.

Ja viikinkilaivat tietysti. R otti sata kuvaa.

Vigelandin patsaspuisto, vaikuttava tosiaan.Sunnuntain puistokirpparilta tarttui matkaan muutama juttu, seinälautanen, hintaa n. 13 euroa sekä kaksi huivisolkea, yhteensä reilu viisi euroa. Muuten tuli ostettua muutama pikkuinen tuliainen, koska mukana oli vaan käsimatkatavarat ja hintataso aikamoinen.


Kannatti lähteä, ja suositellakin voi.
2 kommenttia: