maanantai 5. maaliskuuta 2012

Tuunasinpa keittiön kellon

Viimeiset lähes viisitoista vuotta olen katsonut ajan keittiön iloisesta porkkanakellosta. Siihen olen vilkaissut lähtökiireessä, tai ihmetellyt viisarien hidasta etenemistä vauvoja syötellessä yöaikaan. Olen jo aikaa sitten miettinyt, että nyt on muutoksen aika :)
Ja hiihtoloman jälkimmäisenä lauantaina iski inspiraatio. Suunnittelin ensin päällystäväni kellon vanhalla sanomalehdellä, ja tonginkin ulkorakennuksen vinttiä sahajauhot pöllyten. Sieltä löytyi muutama oikeinkin hauska sivu Robert Kennedyn hautajaisista herttaiseen appelsiinimainokseen asti, puhumattakaan Viktor Klimenkon ja Tapani Kansan konserttimainoksista. Kyseiset lehdet olivat Keskisuomalaisia, Hesareita ja Aamulehtiä vuodelta 1969. Ajatus oli hieno, mutta haju oli kamala. Olivat sen verran kauan maanneet purujen päällä, että ne oli jätettävä ulos.
No, mitäs sitten? Rakastan syvästi vanhoja kirjoja. Mutta eihän sellaisia aarteita voi palasiksi laittaa... Paitsi jos on löytänyt kirjan jostain koulun poistokirjakasasta, ja se on ollut jo valmiiksi rikki. Silloin siitä tulee arvokasta kierrätysmateriaalia.
Poistin viisarit, raavin vanhan kuvan irti keraamisen lieden puhdistukseen tarkoitetulla terällä, harkitsin tekstejä ja kuvia KAUAN, leikkasin, liimasin, kaivelin Kuningataräidin nappirasiaa, säädin loputtomasti nappien paikkoja, ja liimasin taas. Sunnuntaiaamuna liima oli kuivunut, ja saatoin laittaa viisarit paikoilleen ja ripustaa kellon seinälle.
Aika lailla oikeaa kello näyttää, joten kohtuullisen kohdilleen napit osuivat. Ja aivan sama vaikkei näyttäisikään, siitä tuli hieno :) Vaikka en viivottimen kanssa mittaillutkaan. Sitä en yleensä viitsi enkä jaksa tehdä. Vanhimmaisen kommentti oli, että aina sä jaksat väsätä jotain. Kysyin, tykkäätkö. Vastasi, että tykkään.





3 kommenttia:

  1. Mulle saattaa tulla vähän ikävä sitä porkkanakelloa... Ei vaineskaan, tuo on AIVAN IHANA!

    VastaaPoista
  2. Hieno kerta kaikkiaan! Kun mää pääsen eläkkeelle, alan VARMASTI tehdä kaikenlaista käsilläni.

    Marja

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen kello , iski heti halu tehdä jotakin vastaava kellolleni ... Kiitos vinkista ..

    VastaaPoista