maanantai 4. huhtikuuta 2011

Huivi-testi

Tässä on kokeilu viikko sitten ostamastani Haapsalu shawl-kirjasta. Lanka on se, josta pitäisi neuloa huivi Aliisan hääpuvun kanssa pidettäväksi. Lankana on Wetterhoffin Silvia-lanka, paksuus tai ohuus on semmoinen että tuhat metriä sadassa grammassa. Ohuin mistä olen mitään tehnyt mutta oikeat haapsalulaiset ovat 1400 m/100 gr :) Tosiaan, Silvia-langassa on 30 % silkkiä ja loput villaa. Oikeat haapsalulaiset ovat 100 % villaa. Tästä tulee pitkä ja kapea, oikeat haapsalulaiset ovat kutakuinkin semmoisissa mittasuhteissa että leveys on kolmasosa pituudesta. Tästä ei tule siis aito ollenkaan, mutta lanka on kaunis ja malli (joka muuten on myös nimeltään Silvia, tietysti kuningattaren mukaan) samaten. Langan väri ei tässä ihan ole oikea, kun taustaksi piti laittaa musta, syystä että valkoisella taustalla kuviot eivät erottuneet kunnolla ja tuli semmoisia hassuja varjoja. Kokeilin ainakin kuutta eri mallikuviota kirjasta, mutta tuo on kyllä kaunein. Tein ensin pikkutilkkuja mutta niistä ei saanut selvää. Tuo isompi tilkku on leveydeltään 30 cm, ja kuviokin erottuu hyvin. Tämä on sellainen työ, jota ei tehdä kirjaa lukiessa. Vaikka kuvio on yllättävän looginen, langan ohuus aiheuttaa sen, että on pakko katsoa, muuten silmukoita alkaa kadota. Jospa huomenna sitten luomaan silmukoita!9 kommenttia:

 1. Näyttää siltä, että syntymässä on oikea sukukalleus, joka jää perinnöksi äidiltä tyttärille! Upea, ja mikä ihana lahja morsiamelle <3

  T. Serkkusi J.

  VastaaPoista
 2. Todella upea! Minä neuloin sen äitini lehmushuivin 1000m/100g langalla. Olihan se aika ohutta... mutta tulos on ihanan pitsinen. Mustalla langalla noin ohuen tekeminen on tosi työlästä, jos putoaa silmukka, sen etsiminen on vaikeaa - jostain syystä vaikeampaa kuin muun värisissä.

  VastaaPoista
 3. Minkäs kokoisilla puikoilla tuota tehdään? Kyllä on hieno!
  terveisin
  HK

  VastaaPoista
 4. Serkkutyttöseni, luulen että tämä ei jää viimeiseksi :) Saatat saada 60-v lahjaksi oman :) Ehkä jo aikaisemmin!
  Ratón: musta lanka on mun mielestä haasteellinen paksunakin. Paljonko sulla kului siihen huiviin lankaa?
  HK: Tuo on tehty 3,5 puikoilla, mutta reunapitsi pitää tehdä oikeassa huivissa nelosilla.

  VastaaPoista
 5. 1,5 vyyhtia, oletan että vyyhti oli 100g, mutta mulla ei ole enää jäljellä sitä lankaa eikä vyötettä niin en voi tarkistaa.

  VastaaPoista
 6. Ihanaa, tuon lupauksen muistan! Yksi hyvä syy lisää odotella vanhenemista! Sä jaksat tehdä aina noita isotöisiä käsitöitä. Mulla nyt työn alla virkatut söpöt pikkumaskotit, tulee nopeasti valmista lasten leikkeihin.

  Haleja lähettää Juhmon emäntä

  VastaaPoista
 7. Ihana malli kyllä =) ja varmasti suuritöinen.

  T: SNY

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana huivimalli tuo ylimmäinen! Mikä on mallin nimi? Ja mistä tuota kirjaa saa? Itsekin haluaisin hääpuvun kaveriksi juuri sellaisen huivin. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommentista Eila! Mallin nimi on Silvia ja kirjan nimi Haapsalu shawl. Ostin oman kirjani Titityystä Jyväskylästä, mutta luulisin että sitä saa muualtakin. Ainakin Titityyn nettikaupasta :) Huomasitko kuvat valmiista huivista toukokuun loppupäiviltä?

  VastaaPoista