maanantai 25. heinäkuuta 2011

Mambojambo-pipo

Hirveä kaappiensiivousrumba. Kesällä alkaa roina ahdistaa. Lisäksi pitää saada semmoinen sivustavedettävä puusohva tyhjennettyä, koska se on ostettu nukkumista varten. Ja kas, sen sisällä on lankoja.
Kävin siis lankavarastot läpi. Löysin yllätyksiä ja unohdettuja asioita. Ensin tuli vastaan ryppyinen ohjelappunen, sitten kaksi kerää vihreää Mamboa, jonka olen ostanut oletettavasti juuri tätä hommaa varten. Aika kiva muutaman tunnin juttu. Tosin en tiennyt miten kohopylväs tehdään, ohje löytyi täältä.
Varsinainen ohjehan on varmastikin aika suosittu, jo vuodelta 2008 Novitan mallistosta. Ohje itse lippikseen sijaitsee täällä.
Olen aina myöhäss näiden juttujeni suhteen, varmaan kulunut ja kuopattu juttu, mutta tulipahan tehtyä ja eiköhän myös käytettyä. Koskapa Mambo ei kutittele kummemmin.
Pari muutosta tein ohjeeseen: Tein kokonaan koukulla numero 8, aloitussilmukoita kahdeksan enemmän kuin ohjeessa. Toistin samanmoisia kerroksia yhdeksän kertaa kahdeksan sijaan. Virkkasin lipan reunaan kerroksen piilosilmukoita, koska päädyin nurjalle puolelle aloitettuani lipan väärin, ja halusin "ketjun" näkyviin. Lisäksi lähdin vielä lipasta kiertämään hatun alareunaa kiinteillä silmukoilla kahden kerroksen verran. Reuna kaipasi mielestäni hiukan jämäkkyyttä lisää.

2 kommenttia:

  1. Mahtavan värinen, ja ihanan tuhti. Jos muuten lankainventaariossa tuli esille sellaista, minkä voisi vaihtaa johonkin ihan muuhun, voisi vaikkas tehdä lankavaihtiksia, kuin lapsuudessa pyyhekumeja konsanaan. Munkin olisi aika tehdä inventaario lankavarastossa, ja siellähän saattaa olla mitä vaan :)

    VastaaPoista
  2. vaude mikä lätsä! minä olen juuri samanvärisestä mamvosta neulonut ja virkannut aikoinaan vaikka mitä, ja taisin saada siitä yliannostuksen.. mutta tosi kivan näköinen on tämä hattu! :)

    VastaaPoista