keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Sohvishaalit

Kotikolossa on... hmm... hyvin vaihteleva sisälämpötila. Johtuen siitä,että emme ole laittaneet lisäeristystä emmekä vaihtaneet ikkunoita. Meille tulevat vieraat tietävät talvella ottaa villasukat ja ylimääräistä vaatetta mukaan. Siispä näiden shaalien kutominen ei ollut pelkästään esteettinen seikka. Villa on kyllä hämmästyttävä materiaali. Shaalit ovat kooltaan 150 x 220, ja painoa on vähän toista kiloa,eli ovat aika ohuet. Mutta yllättävän lämpimät. Yläkuvassa tytöt istuvat katsomassa muumia. Kyseessä on makuuhuoneen väreihin suunniteltu versio.

Alla on kuva juuri kangaspuista poistetuista shaaleista, päreet ovat vielä mukana. Hapsujen päättelyssä kesti melkein yhtä kauan kun itse kutomisessa :)


Alla osin päättelemätön sinivalkoinen.


Toinen on sitten vihreä-keltainen. Väritykset ja raitojen leveydet olen suunnitellut, sekä myös kuvioinnin. Loimen väritys oli valmiina,useampi kutoi samaan loimeen.


Vihreän kuvioinnissa on sellainen ajatus, että tumma vihreä ja keltainen ovat "keskuskuvioita", joissa on keskellä ruutu, muut raidat ovat aaltokuviota.


Kutominen on tosi mukavaa, eikä suinkaan nämä perusasiat kovin vaikeita. Voin suositella harrastusta sellaisellekin,joka ei ole hirveästi käsitöitä tehnyt. Räsymatosta kannattaa aloittaa :)

4 kommenttia:

 1. Voi että kun on kauniita! Iskän uuden vaimon varastossa olisi kangaspuut, mutta mitenkähän monimutkaista olisi kokeilla itse.. varmaan aika haastavaa. Sain sinulta silloin sny-paketissa valkoista, paksua villalankaa ja kerroit että itse aiot kutoa (onhan se oikea termi?) shaaleja. Ja tuli kyllä ihania. :)

  VastaaPoista
 2. Voi hitsi sä olet taitava!

  Käypä kurkkimassa esikoisen tekeleitä blogissani.

  Mukavaa tätä vuotta

  VastaaPoista
 3. Kyllä olet taitava, tosi ihania shaaleja!

  VastaaPoista
 4. Ihania shaaleja! Omista saalintekeleistä on jo kulunnut aikaa. varmaankin lähes 30 vuotta kun äidin kanssa kudoin useammankin shaaliloimen.

  VastaaPoista