perjantai 30. joulukuuta 2011

Kotikolon joulu

Kotikolossa joulua vietettiin tänä vuonna isovanhempien läsnäollessa, ja aattona iloksemme tuli myös Kuningataräiti. Alla olevan himmelin teimme yhteistyössä isäni kanssa. Hän on lapsena niitä väkertänyt, ja homma sujui täysin suvereenisti vanhasta muistista. Minä katsoin netistä videon :) Hankin materiaaleista osan Tampereen messuilta, mutta ne riittivät vain suuriin osiin. Ja niin oli haettava olkia lisää. Pikkukuutioita on 36 kappaletta. Parin illan puhde kahdelta ihmiseltä. Yhdessä värkkääminen oli kerrassaan mukavaa!
Näitä paperitähtiä tekivät sukulaislapset jo viime vuonna. Minä opin vasta tänä jouluna, yksi hiukan erilainen päätyi ikkunaan. Ja kuva meni kenoon, eipä jaksa korjata!
Tämä helmilumihiutale oli myös Tampereen messujen tuomisia, materiaalit ja ohje siis. Muutama lähti Thaimaahan saakka, muutama ystäville tänne lähelle. Hiutaleen sain opettaa myös äidilleni, ja yhden ehtikin meillä ollessaan tehdä sekä haki materiaalia Sinellistä :) Tuohon kranssiin on tarkoitukseni laittaa näitä hiutaleita monta, jahka ehdin. Kranssi on tehty valmiin sydämen ympärille Piikun villoista.
Kokeilin tähden tekoa myös huopakankaasta ja pistin sen ulko-oven kranssiin, jonka väsäsin omien pihakuusten havuista.
Tein joululahjaksi sekä oman pihan linnuille että tuttaville sekä näitä kakkuvuokajuttuja että pienempiä muffinssivuokaan. Tähän tintit eivät vielä olleet koskeneet, mutta nyt puolet on jo syöty. Resepti on superhelppo: vuokaan reilusti siemeniä, sulatetaan kookosrasvaa ja siinäpä se. Kovettuu nopeasti ja on hauska pieni lahja sellofaaniin käärittynä. Testattu on, kelpaa linnuille.
Isä keksi tämänkin idean. Vanha raita kaadettiin jo vuosia sitten, mutta jätettiin Robistadianukselle kiipeilypuuksi. Iso olkipukki tuli meille jo viime jouluna, tallilyhdyn isä osti täksi jouluksi. On tosi kaunis pimeällä!

Opin tekemään näitä perinteisiä joulukuusenkorejakin tämän joulun alla. Tässä vähän erilainen versio.


Tykkään ihan hurjasti näistä heinäseivästontuista :) Ne on tehty eräällä jo lakkautetulla kyläkoululla, joulumyyjäisiin varmaankin neljä tai viisi vuotta sitten. Aiemmin niiden paikka oli leivinuunin reunalla, nyt asustelevat puuhellan yläpuolella olevalla hyllyllä.Lakittomat tonttuset ovat peräisin Kuningataräidin varastoista. Ei hän muistanut kenen tekemiä ovat, mutta aika herttainen pariskunta kuitenkin :)

Ostin seimiasetelman Frankfurtista muistaakseni viisi vuotta sitten, minua viehätti kovasti sen karkeus ja yksinkertaisuus. Hauskaa on se, että tällä voi leikkiäkin: Maria ratsasti jossain vaiheessa aasilla ja Jeesusvauva kamelin selässä. Takana oleva tuomaanristi on lahja vanhemmiltani,monen vuoden takaa. Aluksi se oli esillä ympäri vuoden kun tykkään siitä kovasti.Joulukalenteri on meillä vähän isompaa mallia. Olen askarrellut sen melkein kymmenen vuotta sitten pikku-Robistadianukselle. Luukuista tulee lappuja, joissa kerrotaan, mitä jouluvalmisteluja kunakin päivänä tehdään. Joskus sieltä tulee herkkujakin, mutta meillä ei pikkutytöille joka päivä sellaisia tarjoilla. Heille mukavinta on yhteiset puuhat, leipomiset ja koristelut.Oli ihana joulu! Lahjapuoli täytyy esitellä erikseen.
1 kommentti:

  1. Voi kun teillä on ollut kauniita jouluisia juttuja kotikolossa! Ihania!

    VastaaPoista