keskiviikko 12. lokakuuta 2011

Satoa sekalaista

Kaikenlaista on kesän ja syksyn aikana tullut siirrettyä ulkotiloista keittiön kautta perheenjäsenten massuun. Ollaan ihan uudella tavalla innostuttu metsässä koluamisesta, kun tyttäret kulkevat kätevästi pyörän kyydissä. Oikeastaan joka vapaapäivä on viime aikoina haettu sieniä tai marjoja. Ja viimeksi eilen isäntä tuli kotiin kolmen komean kuhan kanssa. Tälläinen elämä käsitöillä höystettynä on juuri sitä ihteään eli parasta. Yllä yhden retken oheistuotteena syntynyt elämäni ensimmäinen kranssi.

Alla on meidän mahtava lihamylly, joka tuossa juuri pukkaa aineksia haukipihveihin. Neiti Helmiina tekee taustalla perunapainantaa, tateillakin painaminen onnistui hyvin.







OI IHANA SYKSY!!!







Alkukesän raparperihatut :)



Ohhoh, ei tulleet ihan järjestyksessä nämä kuvat. No, yllä tattia sekä vaaleahkoa orakasta menossa säilöntään. Alla pihan pienessä lautalaatikossa kasvaneita porkkanoita sekä herneitä. Myöhemmin tuli vähän muhkeampiakin porkkiksia.



Alla Nuppunen ja melkein hänen kokoisensa kesäkurpitsa, jonka viljeli eräs ihana täti ja lahjoitti meidän kasvispitoista ruokaa syövälle perheellemme (lehtikaalin, tomaatin, varsisellerin yms ohessa), kun tiesi meidän lähiruokaa arvostavan :) Kesäkurpitsalla oli pituutta 60 cm ja se oli erittäin maukas,ei puiseva lainkaan.



Tämmöinenkin, harjus, nousi järvestä viime viikolla.























1 kommentti: