maanantai 7. maaliskuuta 2011

Tavarapaljouden rajoittamista & kierrätystä


Kotikolomme on melko pikkuinen. Alle 20 neliötä per asukki. Siksi on mietittävä tarkkaan, mitä ja miksi. Nämä kysymykset eivät koske niin tiukasti kankaita ja lankoja kuin monia muita asioita :) On myös monta paikkaa missä on turhaa tavaraa. Mutta jotkut asiat ovat lähellä ihanteellista: Yllä olevassa kuvassa on Nupun vaatelaatikko. Siinä ovat kaikki hänen käyttämänsä sisävaatteet, lukuunottamatta sukkia ja pikkareita. Ja tästäkin määrästä voisi karsia. Lisäksi laskin huvikseni, kuinka paljon näistä vaatteista olen hankkinut itse uusina, loput on kierrätetty tavalla tai toisella tai ovat itse tehtyjä:
-Kahdet housut ja sukkahousut, yksi body, t-paita, huppari ja mekko. Yhdet housut on ostettu Nupulle, muut on käytetty jo Helmillä.
Nupulla on lisäksi laatikollinen kestovaippoja, joista kaikki ovat tulleet käytettynä. Yksi vaippa ja kolmet villahousut on saatu lahjaksi.

Helmin laatikoissa onkin enemmän tavaraa, koska hän tarvitsee niitä kaksi. Käytössä on paljon serkkujen vanhoja vaatteita sekä joitakin omiani ja niitä ei raaski laittaa pois. Mutta tässä lista myös Helmin osalta, eli minun uutena hankkimiani:
- Kahdet housut, kaksi mekkoa ja paitaa sekä yhdet sukkahousut

Helmin laatikoista voisi karsia puolet pois ilman että pula iskisi, mutta edellämainituista syistä niin ei voi tehdä :) Mielestäni meidän neitosilla on oikein kauniita vaatteita, vaikkakin rahaa on niihin käytetty hyvin kohtuullisesti. Ja ne siis mahtuvat kolmeen laatikkoon. Ulkovaatepuolella on suunnilleen sama tilanne: kolmet käytetyt haalarit roikkuu naulakossa, mutta kaapeissa on uutenakin hankittuja.

3 kommenttia:

 1. Hei ja myöhäisillan naistenpäivän tervehdys!
  Kierrättäminen on hyödyllistä ja järkevää, luonto kiittää ja kukkaro kiittää =)

  Tämän kuun paketti on jo lähes valmis, ihan pientä täydennystä vailla.

  T: SNY

  VastaaPoista
 2. =) Itseasiassa seuraavakin paketti on jo valmiina, mutta kenties se saa vielä jotain lisuketta mukaansa =)

  T: SNY

  VastaaPoista