tiistai 25. tammikuuta 2011

Iloinen fisu sekä korvanlämmittimiä

JOululahjaksi tein neljät erilaiset tämmöiset korvaläpät. Nämä ovat Lankkiksen, elikä sisareni Kristiinan miehen. Materiaalina on joku bambu-villasekoitelanka. Varmaankin ihan Novitan. Tämä oli hauska projekti: kävin Appiukon kanssa kevään korvalla Keuruun varikon poistomyynnissä, jossa oli armeijan perusmallisia korvaläppiä; ohuet harmaat huopaläpät ja metallinen systeemi siinä välissä. Toimiva säätösysteemi siis. Heti tuli mieleen että näistä pitää tuunata joululahjoja. Olisi vaan pitänyt ostaa iso kasa niitä, hinta oli peräti euron kappale :) Ostin viidet, ja niistä tuli lahjat siskoille miehineen ja sulhoineen. Tulevan lankomiehen Tapion ja Kristiinan läpät olivat puna-oranssit ja nuoremman siskoni Aliisan valkoiset, Isomummin peruja olevasta ihanasta nyppylangasta. Homman nimi oli sellainen että muistaakseni viitosen sukkapuikoilla neuloin vaan suoraan sen armeijan läpän päälle. Loin korvaosaan silmukat, levensin, neuloin suoraa, kavensin, neuloin kapeaa putkea säätöosan ympärille (tämä oli hiukan haasteellinen osa) ja taas sama juttu toiseen korvaan. Muutaman tunnin juttu :)

Kristiinan varastosta löytyi tämmöinen varmaan 15 vuotta sitten 7veljeksestä neulomani paita. Yhdistelin useammasta mallista kuvioraidat. Muistelisin että suunnittelin kalan itse, mutta saatan valehdellakin :) Käytin tuota kalajuttua useammassakin neuleessa. Iloinen fisu :)
Tein paidan itselleni mutta oli kinttana, tavastani poiketen en purkanut vaan annoin eteenpäin sopivamman kokoiselle käyttäjälle.

4 kommenttia:

 1. Ja jos tarvitset lisää korvaläppä aihioita niin myymällästämme löytyy. Hinnat ei ihan sama, mutta jos joskus haluaa ystäväänsä ilahduttaa uusilla korvaläpillä kannattaa aihot hakea läheltä :)

  Miia

  VastaaPoista
 2. Niin mäkin muistelen, että sun piirtämä on tuo fisu!

  Jonna

  VastaaPoista
 3. JOnna, muistelisin tosiaan että piirsin kaksi erilaista fisua, tämä on se pienempi niistä.

  VastaaPoista