sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Serkuille tehtyä

Tyttärien serkut saivat joululahjaksi sukat jokainen. Mustikan 3,5 vuotiaalle, Orvokit vajaa reilu 1,5 vuotiaalle ja Ruusut muutaman kuukauden ikäiselle. Nallea siis kaikki.

Vanhin serkuista sai äidin toiveen mukaisesti aiemmin syksyllä kaulurin, Novitan muistaakseni Saana-lankaa, siniharmaata. 7veljeksestä ei löytynyt sopivaa väriä. Keskimmäiselle löytyi sama lanka kanervan värisenä. Pikkuisen muokkasin ohjetta. Kaulurin ohje löytyy Ullaneuleen sivuilta, Ulla 03-07. En ole vielä opetellut suoraa linkitystä tekstiin. Samaista ohjetta soveltaen tein kaulurit tytöilleni, sekä isälleni isänpäivälahjaksi ja joululahjaksi yhdelle kummipojalleni.
Kiitos hyvistä kuvista serkkujen äidille!!

2 kommenttia:

 1. Ihan pakko kysyä:
  Kerropas kauanko sulla menee minkäkin työn tekemiseen? Kotihommat ja lasten kasvatus vievät tietysti aikansa, mutta kuinka nopeasti työt valmistuvat niiden ohella?

  Kokemuksesta tiedän, että esim. villasukat valmistuvat melko nopeasti, ellei niitä tee jollekin lahjaksi. Silloin jostain kumman syystä joutuu välillä purkamaan ja neulomaan uusiksi...

  terveisin Hanne K

  VastaaPoista
 2. Sehän riippuu täysin tilanteesta, työstä ja langasta, sekä puikon paksuudesta. Joulun alla tuli ahkeroitua. Lasten sukat valmistuu päivässä, aikuisten sukka päivässä ja kauluri kahdessa- joskus menee enemmän aikaa jos ja kun on muuta puuhaa. Pipoon meni kaksi päivää, siis siihen tekstipipoon. Ja sitten on ne pitsihuivit erikseen, siihen menee varmaan puoli vuotta koska se vaatii kovasti keskittymistä ja sitähän ei siis voi lasten hereillä ollessa tehdä. Villapaidat makaa keskeneräisenä pitkään kun tulee kiireellisempiä juttuja aina tielle.

  VastaaPoista